Klein Orkest signeert

De ´oude garde´ van Klein Orkest – maar ach, over 100 jaar zijn we allemaal dood – was zo vriendelijk na afloop van weer een uitverkochte voorstelling een aantal exemplaren te signeren van ‘Er speelt vanavond in het buurthuis een band’.

In dat boek vertellen zanger Harrie Jekkers en drummer Niek Nieuwenhuijsen hoe ze Klein Orkest werden, voor drie man en een paardenkop stonden te spelen en het volgende moment ineens volle zalen trokken. Populariteit, het blijft een bijzonder fenomeen. Ze vertellen – geïllustreerd met veel nooit eerder gepubliceerde foto’s uit het eigen archief én van gerenommeerde fotografen als Kees Tabak – wat ze als onbekendste bekende bandje van Nederland allemaal meemaakten. En over principes, een woord dat je niet vaak tegenkomt in de muziekwereld.

Zolang de voorraad strekt, zijn de exemplaren met handtekeningen van Jekkers, Nieuwenhuijsen en bassist Chris Prins te koop. Gewoon tegen de normale prijs, ja. Ik houd wel van principes. Stuur een mail naar info@uitgeverijcatharsis.nl als je er een wilt bestellen.

Bassist Chris Prins, auteur Twan Linders, drummer Niek Nieuwenhuijsen en zanger Harrie Jekkers hebben enkele exemplaren van ‘Er speelt vanavond in het buurthuis een band’ gesigneerd.