Lovende recensie op Het Lied

Een lovende recensie voor Er speelt vanavond in het buurthuis een band op Het Lied, dé website over het Nederlandstalige lied en haar vertolkers.

Enkele passages:

“Linders geeft artiesten veel ruimte te vertellen over hun beleving van de voor de nederpop zo succesvolle jaren tachtig.”

“De vragen zijn wel overdacht en geven blijk van gedegen achtergrondkennis, waardoor de sprekers ook echt uitgenodigd worden iets meer te vertellen dan ze destijds in de Hitkrant hebben gedaan. Het levert mooie doorkijkjes op (…)”

“Tal van interessante muziekweetjes dus, voorzien van een groot aantal foto’s, en daarnaast een mooi, veelal roze-groen gekleurd, tijdsbeeld.”

Kleine kanttekening:

“Veel interviews zijn tamelijk uitgebreid en lijken een exacte weergave te zijn van de gesprekken die Linders met de artiesten heeft gevoerd. Dat maakt dat niet elke passage even interessant is om te lezen, maar het zorgt er ook voor dat niets van de opgedane informatie verloren is gegaan.”

Conclusie:

Er speelt vanavond in het buurthuis een band is een ‘warme’ aanvulling op dat wat de verkoopcijfers en hitlijsten met ‘kille’ getallen vertellen: de nederpop vierde hoogtij begin jaren tachtig en Doe Maar ging voorop.”

Voor de volledige recensie, zie www.hetlied.nl