Voor een paar euro naar Australië: lezing in de bieb

Even op en neer naar Australië op één avond, zonder dure tickets of gedoe bij de douane. Dat zagen de vijftig bezoekers die op 13 februari naar de bibliotheek in Someren kwamen, wel zitten. Zij hoorden schrijver Twan Linders onbekende verhalen vertellen over Australië, waar hij drie keer als backpacker rondreisde in 17 jaar tijd.

Door welk misverstand kwam de kangoeroe aan zijn naam? Hoe wist een graanboer binnen Australië zijn eigen prinsdom te stichten? En hoe verliep Linders ontmoeting met de oudste organismen ter wereld? Naast reistips, rijkelijk geïllustreerd met foto’s, las de schrijver passages voor uit zijn boek ‘Endless road – Terug naar Australië’. Hij schetste hij een beeld van het leven in hostels en vertelde hoe zijn reizen down under zijn leven telkens een andere richting in duwden. Aan enige zelfreflectie viel niet te ontkomen. Want naast reisgids en dagboek is ‘Endless road’ een boek over ouder worden, het overwinnen van schaamte en de zoektocht naar de ideale partner. Is het als 43-jarige nog wel leuk om tussen de jonkies in hostels te zitten? En hoe heeft de mobiele telefoon het backpacken veranderd?

De aanwezige bezoekers lieten zich de verhalen goed smaken. Dezelfde lezing wordt op zondagmiddag 2 juni in Den Bosch en op zondagmiddag 29 september in Eindhoven gegeven, in de bibliotheken aldaar.